Війна на дорогах: на Тернопільщині у ДТП загинуло 30 людей

Найближчим часом буде розроблений план та заходи реалізації для безпеки пасажирів на автошляхах. Одним з таких профілактичних заходів стане відпрацювання під умовною назвою «Перевізник».

Про це перший заступник Голови Національної поліції повідомив під час відеоселекторної наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового. У нараді взяли участь керівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, обласних та структурних підрозділів Національної поліції, повідомляють у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Учасники наради відзначили низку резонансних дорожньо-транспортних пригод, що сталися в державі упродовж минулої доби. Так, лише у чотирьох ДТП загинула 21 людина.

На дорогах буде посилена профілактична робота з учасниками дорожнього руху. Особлива увага приділятиметься перевірці дотримання вимог ПДР і безпеки з боку перевізників на пасажирських маршрутах.

За словами Богдана Шуляра, начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту, за 7 місяців цього року на території Тернопільської області трапилось 179 ДТП з потерпілими, з них 25 – зі смертельними наслідками. У 2017-му на автошляхах області зареєстровано 257 аварій з яких 25 – з летальними випадками.

Цього року на автошляхах Тернопільщини загинуло в дорожньо-транспортних пригодах 30 осіб.

У зв’язку з “війною на дорогах” керівництвом МВС і Нацполіції доручило очільникам територіальних і структурних підрозділів відомства проаналізувати стан аварійності, визначити аварійно небезпечні ділянки автошляхів, насамперед – міжнародного та державного значення.



При цьому особливу увагу наголосили звернути на причини та умови вчинення ДТП, зокрема – з постраждалими.

Для посилення безпеки учасників дорожнього руху буде запроваджено щільне патрулювання нарядами поліції місць концентрації ДТП, особливо в нічний і ранковий час. Це дасть змогу більш ефективно забезпечити безпеку людей на дорозі, а в разі необхідності – своєчасно і ефективно надати допомогу учасникам дорожнього руху.

Водночас поліція проведе додаткове обстеження автошляхів для перевірки стану дорожнього покриття, розмітки, наявності дорожніх знаків, нерухомих об’єктів, які ускладнюють дорожній рух. Про всі виявлені недоліки правоохоронці інформуватимуть місцеві органи виконавчої влади та служби автомобільних доріг.

Одним з профілактичних заходів у сфері пасажирських перевезень стане профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Перевізник».

Джерело.