Скандальний “монах-українофоб” з Тернопільщини виявився активістом однієї з українських організацій

У скандальну ситуацію потрапила організація “Братство” на чолі з Д. Корчинським. Виявилося, що саме в її лавах діє чоловік на ім’я Ростислав Федорко, інтерв’ю з котрим так вразило багатьох українців.

 

 

У ньому чоловік, який назвав себе монахом з Почаївською лаври, котрий нібито брав участь у Хресній ході УПЦ МП, образливо висловлювався про українську мову та заперечував окупацію Криму та Донбасу. Він заявив, що українські воїни не повинні захищати свою країну, адже це “братовбивча” війна. Більше того на пряме запитання, кому належить півострів – Україні чи Росії – він відповів, що православним.

“Воювати за Україну не можна. Це – гріх.



Це братовбивча війна проти православних. “ДНРівці” – люди православні. Я добре їх знаю, вони приходили до нас. І вони борються за свою справу, їм бог допомагає. Це безумовно божа справа. А в Україні влада безбожна, тому за Україну воювати – це гріх”, – заявив чернець.

Однак виявилося, що “монахом” був активіст “Братства” Р.Федорко, котрого того дня затримували за акцію протесту проти релігійної ходи УПЦ МП. Саме він нібито скоїв напад на активіста В.Шабуніна під час акції під НАБУ 17 липня.

У відповідь користувачі мережі не шкодують епітетів на адресу людей, які придумали таку примітивну провокацію.

Джерело.