Майже 24 тисячі гривень чоловік віддав аферисту

Псевдопрацівники банку продовжують ошукувати жителів області. Краяни втрачають власні заощадження через надмірну довіру.

З заявою про шахрайство до поліцейських звернувся мешканець райцентру Борщів. Він повідомив, що до нього зателефонував невідомий, представився працівником фінансової установи та обманом заволодів коштами. Шахрай розповів вже відому байку про несанкціонований доступ до рахунку клієнта. Запевнив, що необхідно оперативно поміняти захисні дані аби отримати доступ до готівки на картці. Її зі слів доздвонювача заблокували працівниками банку задля безпеки.



Чоловік повірив і потрапив у пастку. Вже через декілька хвилин після надання необхідних кодів з рахунку клієнта зникли 23 879 гривень. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Поліція вкотре нагадує: працівники банку не телефонують своїм клієнтам задля отримання інформації про банківський рахунок. Тому будь-які запитання про ваші дані мають одразу насторожити. Також інформація яка надходить смс-повідмленням щодо здійснення різних операцій також є конфіденційною, і тільки ви маєте знати код задля переведення, зарахування чи зняття готівки з картки. Не будьте такими довірливими, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Джерело.