Чи зможуть депутати Тернополя заборонити забудову у парку Національного Відродження

Депутат Тернопільської міської ради Тарас Серетний наважився подати на розгляд сесії проект рішення, що стосується заборони скандальної забудови у парку «Національного Відродження».

 

 

Нагадаємо, конфлікт між забудовником і звичайними тернополянами, які захищають цю місцину і не дають там звести готель (за іншою версією – «Вуличну академію»), загострюється час від часу уже понад рік. Іноді доходить навіть до бійок і серйозних протистоянь. Не допомагають навіть щільні кордони поліції.

Сміливця, який би подав такий документ на розгляд депутатів, активісти шукали ще із червня.

Наразі Тарас Серетний написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» таке (цитуємо): «Щойно постійна комісія міської ради із питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі одноголосно підтримала запропонований мною проект рішення щодо заборони будівництва «Вуличної Академії» у парку «Національного Відродження».

Але чи будуть такими ж одностайними політики на сесії? Відповісти на це запитання поки що неможливо. Хоча депутатам все-таки варто зважати, що загострення ситуації у парку через залучення забудовником так званих тітушок може призвести до важких наслідків.

Власне, Тарас Серетний нещодавно сам відвідав віче, яке скликали активісти. Мав змогу поспілкуватися з присутніми на протесті. Свою ініціативу чоловік оприлюднив саме після цих подій.

Слід також нагадати, що Тарас Серетний є висуванцем Радикальної партії.



Він працює в управлінні Держгеокадастру у Тернопільській області, тож у земельних справах дійсно розуміється. Втім, завадити може його «підмочена» репутація. Адже цього депутата торік затримали на хабарі. Радикал начебто вимагав у підприємця і одержав через посередника 1500 доларів США за незастосування штрафних санкцій у результаті позапланової перевірки щодо земельної ділянки, що перебувала в користуванні підприємця на праві сервітуту.

Принагідно депутат попросив включити це питання у порядок денний сесії, що відбудеться уже 8 серпня. Причина – резонанс, який викликала серед тернополян та забудова.

Джерело.