Втомленим, злим і запутавшимся жінкам присвячується

Я вважаю, що управління емоціями – це дуже важливий момент. Але й важливо, де Ви зараз перебуваєте.

Я не вважаю, що потрібно розглядати людину в ізоляції. Тому що це штучні умови.

Я вважаю, що управління емоціями – це дуже важливий момент. Але й важливо, де Ви зараз перебуваєте.

Дуже часто мати зривається на дитині, тільки тому що вже не в силах витримувати натиск негативу свого чоловіка. Або не в силах терпіти його не підтримку або того гірше – психологічне або фізичне насильство.

Все чому? Тому що в нашій країні прийнято «рости разом». Тільки скільки жінок виявляється в самоті, коли він чогось досяг.



Все тому, що прийнято вважати, що до 30 років вже треба мати сім’ю. Це як «відстрілятися». І всі так живуть, для галочки, не почуттям, не за відчуттями, а по результату.

Системна система – це ціла організація. Ну не може бути батько не при чому, коли мати відривається на дитині. Не може бути дружина і чоловік не при чому, коли у їхньої дитини той чи інший симптом. Не може бути дружина не при чому, коли чоловік п’є. Ну так не буває просто. Це ціла система, і ми не в ізоляції. А ми що робимо? Мазохізмом займаємося: чого-то не подобається – накопичуємо, накопичуємо, потім зриваємося, звинувачуємо себе вмовляти, що все не так погано навколо і що це просто проблема в нас і намагаємося терпіти далі.

Але сенс в чому? В тому, що ми робимо не те, чого хочемо, живемо не так, як хочемо, тому що бракує того самого гумового терпіння, яке ми краще будемо терпіти чоловіка алкоголіка, ігромана, трудоголіка, інформаційного залежного, не бачить і не чує, ніж висловлювати і реалізовувати свої амбіції.

Жінкам стільки ярликів навішали, що ми просто вже заплуталися. Робимо так як від нас вимагається – народжуємо дітей, виходимо заміж, але не за своїм бажанням, а тому що нас до цього підштовхують. Це як розкрити кокон метелика – він помре, адже він ще не готовий до такого життя. Те ж саме і тут, не дають жінці бути текучою – установки соціуму, чоловіків, всі ці міркування про жіночої суті. А як бути жінкою? Хтось справді знає? З ким бути і як і навіщо?

Чоловікам не легше, багато виросли без батька, деякі можуть щиро повідомити про те, що дійсно люблять своїх батьків. Звідси замість почуттів нагромадження інтелектуальних структур і вибудовування головою – заповнення тієї порожнечі, на місці якої повинен бути образ чоловіка, якого жінка любить, схвалює, а не криє неблагими словами.

В підсумку. Ми не встигаємо зовсім дозрівати. Ми вже з 18-30 встигаємо народити дітей і паритися про те, що у нас купа злості, нереалізованих мрій, психосоматики і ми старіємо швидше, ніж нам би хотілося. Тому що життя зовсім не в кайф. Тому що ми не можемо розібрати чого ми зараз хочемо. Тому що не хотіти дітей соромно, соромно хотіти красиву дорогу сукню в стразах, кристалах. Тому що добре заробляє жінці соромно забезпечувати тільки себе, адже є ще і батьківська сім’я – так повинно і їм перепадати. У підсумку тягнемо половинки людей, себе збираючи до купи. Замість того, щоб самій ставати на ноги, розбиратися з собою, шукати роботу для себе цікаву, свою справу. Замість того, щоб витратити роки терапії для знайомства з собою і своїми бажаннями. Замість того, щоб захотіти бути з людиною поруч, а не бігом заміж за нього і дітей від нього, щоб бути «нормальною» – як всі.

Так, більшість переважує. І потрібна сміливість, щоб гарно виглядати, щоб бути в ресурсі, щоб бути при грошах, бути з дитиною щасливою, щоб радіти відносинам на будь-якій відстані, головне, щоб усередині не розвалюватися на частини час від часу.

Потрібна сміливість, щоб не скаржитись на життя, щоб бути собою і робити те, чого хочеться. Адже навколо у всіх все погано, завжди є те, про що можна поскиглити. І це зовсім не соромно! Соромно в суспільстві не приховувати, що тобі класно, по-справжньому, а не знімати маску при вході в свій будинок.

Якщо у Вашому житті щось не так, то це не значить, що Ви така людина, зовсім ні. Що за культ самобичування! Це означає, що у Вас є потреби в зростанні, а Ви це тисните і воно перетворюється в негатив.

Дозвольте собі хотіти, дозвольте собі мріяти і задайте собі питання: «як я хочу жити через 10 років? Чим займатися і як я бачу свій день через 10 років». І нехай це будуть особисто Ваші бажання, вистачить допомагати всім, окрім себе. Жінкою бути – це задоволення, це йти своїм шляхом і бачити свої бажання, потреби. Нещасна жінка не порадує, вона викликає жалість або бажання триматися подалі. Ніхто не прийде і не дасть щастя нам. Тільки ми самі можемо про це просити або хотіти робити. І важливо розрізняти що і коли з цього вибирати: просити, хотіти, робити. Але завжди важливо саму себе чути, своє тіло і не терпіти того, чого не хочеться. Інакше результат буде, а життя і щастя – ні.