Презентація проекту “Ukraїner” у Тернополі

3 серпня у тернопільському закладі “Бункермуз”, відбулася презентація українського медіа-проекту експедицій « Ukraїner ».

Мета такого проекту – поширити внутрішній туризм, показати ще до кінця незабуту культуру кожного куточку України, яка є зовсім різною. Перша тривала експедиція почалася ще у липні 2016-го року і триватиме до кінця 2018-го, та повинна охопити усі 16 історичних земель України — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. Цей проект, можна сказати, є таким собі “кавером” на світовий журнал “National Geografic”.

Послухати презентацію прийшло чимало людей.

Автор проекту Богдан Логвиненко, говорив, що хоче постійно відкривати нові місця, якісь інсайдерські історії, а головне простих людей, які навіть не уявляють наскільки вони унікальні.

В проекті залучено близько 200 волонтерів, а матеріали вже перекладено на 7 мов.

– Як тільки ми поїхали у першу експедицію, ми зрозуміли, шо самі нічого не знаємо про Україну.

Весь проект будується за власні та кошти партнерів, які також є частиною цих експедицій.

Вже до кінця року, планують випустити у прокат документальний фільм, про одну історію чоловіка-скульптора з Панасівки, що на Полтавщині.

Експедиція по Тернопільщині вже є у планах. Автор додав, якщо хтось знає цікавих людей Тернопілля, або місця, тоді цим можна поділитися у них на сайті.

Наразі, вони шукають людей, які зможуть перекладати та субтитрувати їхні відео великою кількістю мов, аби й іноземці могли, таким чином вивчати українську культуру, яка скоро може і зовсім зникнути.

Джерело.