Міський голова під час сесії звернувся до депутатів та громадськості

Тернопіль у 2017 році планують зробити ще чистішим, комфортнішим та затишнішим. Про це розповів очільник міста на початку сесії міської ради.

1477000803-lyudi-sergiy-nadal-jpg

У своєму зверненні міській голова коротко підсумував і позитивні зміни у місті за 2016 рік. Зокрема, Сергій Надал зазначив, що у місті тривають масштабні ремонтні роботи, активно впроваджується програма термомодернізації та енергоефективності. Розвивається транспортна, відпочинкова, адміністративна інфраструктура. Робиться все, щоб влада стала прозорішою та відкритою.

Очільник міста підкреслив, що такий прогрес, який відбувся протягом останніх років – це заслуга командної роботи, багатьох людей, праця яких, на перший погляд, не помітна, але надзвичайно важлива і відповідальна.

– У наступному 2017 році ми маємо зробити наше місто ще чистішим, затишнішим, комфортнішим, бо цього прагнуть мешканці Тернополя. Ми маємо забезпечити реалізацію програм з підвищення енергоефективності житлового фонду, бо це наша інвестиція у майбутнє і єдина можливість гарантувати тепло у домівках.



Ми маємо стати ще ближчими до потреб громади, бо наше головне завдання — це служіння людям, які нас обрали. Ми маємо стати ще більшим партнером для бізнесу, бо це основа для наповнення бюджету, – зазначив Сергій Надал.

Також міський голова зауважив, що у наступному році доведеться працювати у складних умовах. Оскільки суттєво зросте навантаження на місцеві бюджети.

– Нам доведеться повністю утримувати школи і медичні заклади, при цьому податкова база для наповнення бюджету не зазнала суттєвих змін. Набагато складніше буде шукати кошти для проектів розвитку міста. Новий рік принесе нам нові виклики, які вимагають прийняття оперативних і рішучих заходів. Міська рада повинна залишитися центром командної роботи і центром прийняття рішень. Тернополяни, як і всі українці, втомилися від політичних чвар. Їм потрібна злагоджена позиція та спільна робота. Я закликаю усіх усвідомити ще раз ту відповідальність, яку на вас покладає нинішня ситуація. Пам’ятайте, що рішення, ухвалене в цих стінах, мають прямі наслідки для всього міста, – сказав Сергій Надал.