На Тернопільщині злодій спочатку вбив бабусю, а потім підпалив будинок, аби замести сліди

Рятувальники Чортківської служби надзвичайних ситуацій, які виїхали на пожежу, виявили тіло жінки. Повідомлення про надзвичайну ситуацію в житловому будинку у Заліщиках надійшло на лінію “101” 8 серпня близько опівдня – горіло помешкання пенсіонерки.
Після ліквідації пожежі в одній з кімнат будинку надзвичайники виявили мертвою сімдесятиоднолітню власницю житла. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

За словами Анатолія Гуски, начальника управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області, при попередньому огляді на тілі заліщанки виявили тілесні ушкодження – на голові більше двадцяти ударів, нанесених палицею.

За кілька годин оперативники карного розшуку вийшли на слід ймовірного вбивці. Ним виявився раніше судимий житель району. Чоловік притягувався до відповідальності за розбої та грабежі. Підозрюваний рік тому знімав кімнату у своєї жертви і знав, що пенсіонерка усю пенсію відкладає на карточку.



За його підрахунками там мало бути майже п’ятдесят тисяч гривень.

Він близько третьої ночі прийшов до її помешкання, вибив двері, вбив жінку та почав шукати електронний гаманець. Проте нічого не знайшов. Аби замести сліди, підпалив приміщення та втік. Його знайшли за 20 кілометрів від місця злочину. Він переховувався в своєї співмешканки.

Чоловіка затримали відповідно до статті 208 КПК. Йому оголосили підозру за статтею 115 ККУ. Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Триває слідство.