Дітей віддати тим, хто роками лікується і мріє про них: випадок на київському пляжі шокував українців

На одному з київських пляжів стався випадок, який шокував українців. Правопорушення при дітях стають, на жаль, вже звичним явищем.

 

 

Так, на одному зі столичних пляжів були помічені дівчата, які вживали наркотики, анітрохи не соромлячись своїх дітей.

За словами користувача соцмережі Фейсбук Христини Бондаренко, молоді мами нюхали кокаїн.

«На сусідньому лежаку біля басейну, дівчина з сумочки нюхає кокс. В принципі, напевно, її справа. Але вона з такою ж обнюханою подругою і з двома дітьми років по шість. Діти плачуть, розуміючи, що з мамами, м’яко кажучи, щось не так. Чесно: я не поліція моралі, та й мені вони особливо не заважають.



Але ось шкода дітей, та й дівок шкода. Якось так. Що робити?», – написала в соцмережі дівчина.

Більшість прокоментували пост впевнені, що в таких випадках треба викликати поліцію.

«А якщо кожен, хто побачив, підійде і зробить зауваження, подзвонить в поліцію і в службу підтримки дітей, їм потрепіте нерви і їх може попустить. Якщо не попустить, відправити лікуватися! Щоб вони не травмували психіку свою і своїх діток», – впевнена Ліліана Лозинська.

Але, разом з тим, користувачі відзначають, що це може бути не кокаїн, так як багато наркотиків має вигляд білого порошку.

«Це міг бути не кокаїн, так, як всі наркотики одного типу, як борошно білі», «По любому, фен, а не кокс», «Який там кокс. Фен », « Кокс нюхають багаті люди. Фен – нечисть. Соціальна картина інша», – пишуть коментатори.

Адвокат Масі Найем шкодує, що у нього мало часу, щоб займатися позбавленням батьківських прав.

Слід зазначити, що, згідно зі статистикою, ситуація з наркотиками в Україні більш, ніж сумна – сотні тисяч наших співгромадян вживають ін’єкційні наркотики.

«На сьогодні, за оцінними даними, в Україні налічується 346 тисяч осіб, які вживають наркотичні речовини ін’єкційно. Це опіоїди або стимулятори”, – заявила представник державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» Ірина Іванчук.

Більш того, за словами Іванчук, більшість з них є ВІЛ-інфікованими та особами працездатного віку. Частина з них уже має явні ознаки наркотичної залежності.

Джерело.