Для учасників АТО відстояли право безкоштовного проїзду у громадському транспорті

На Тернопільщині учасників АТО перевозитимуть безкоштовно, – таке рішення було прийнято на сесії обласної ради. Депутатам таки вдалося домовитися з перевізниками щодо відновлення права на безкоштовний проїзд бійців.
Відтак скористатися громадським транспортом області можуть учасники бойових дій з будь-якого регіону України, достатньо лише посвідчення. Перевозитимуть учасників бойових дій в необмеженій кількості.

«Безкоштовному проїзду для учасників бойових дій таки бути! У рішенні Тернопільської обласної ради чорним по білому написано, що пільговий (безкоштовний) проїзд для учасників бойових дій буде діяти так, як було раніше, до постанови Кабінету Міністрів України про монетизацію пільг.

Щодо останньої, то відповідно до звернення Тернопільської обласної Спілки учасників АТО Тернопілля депутати Тернопільської обласної ради на останній сесії погодили текст звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України про відміну постанови про монетизацію як такої, що суперечить законодавству», – зазначила громадська активістка Катерина Бойко.

Нагадаємо, минулого місяця в області трапилося три випадки, коли водії змушували бійців АТО заплатити за проїзд. Громадські активісти сподіваються, що такого на Тернопільщині більше не повториться.

Джерело.