На Тернопільщині хочуть економити на молоді та дітях

У Тернопільській області є чимало шкіл у яких навчається лише кілька десятків учнів і вони повноцінно функціонують уже десятиліттями. Проте у Борсуківській громаді вирішили по-іншому, тим самим вирішивши зекономити місцеві кошти саме на дітях.

 

 

Місцеві жителі села Синівці, що входить до Борсуківської громади, скаржаться, що голова ОТГ замість того, аби залучати нові кошти та інвестиції, просто закриває установи у селі Синівці, аби зекономити гроші. Відтак там уже закрили клуб, бібліотеку, фельдшерський пункт. І на останній сесії ОТГ запропонували реорганізувати школу, зробивши її початковою, тобто діти там навчатимуться лише з першого по четвертий класи.

– Голова громади с. Борсуки та його прибічники вирішили змести с. Синівці з лиця землі.



Закрито клуб, бібліотеку. Та це ще півбіди. Найбільше наболіло людям питання про ФП села та школу. З понеділка буде пустувати фельдшерський пункт. А сьогодні він висунув на сесії питання про реорганізацію школи с. Синівці, тобто закриття старших класів (з 5 по 9). Хоча в даний момент у школі є 29 учнів. А є в районі школи із ще меншою кількістю учнів. Він, бачите, економить бюджет на дітях. А як бути людям. Може їм вже і кисень перекрити, щоб не дихали, – скаржиться місцева жителька Наталя Басюк.

Виглядає так, що у Борсуківській громаді не думають про населення, адже, якщо ще без клубу та бібліотеки обійтися можна, то що робити тим, кому раптово стане погано, їхати у район чи у сусіднє село, якщо місцевий фельдшерський пункт закритий?

Зрозуміло, ймовірним поштовхом до таких дій голови та депутатів Борсуківської ОТГ стала саме відсутність коштів, та, може, замість того, аби ризикувати здоров’ям мешканців села Синівці та економити на дітях, їм варто почати залучати інвестиції?

Джерело.