Експерт розповів про наслідки відділення “ДНР” та “ЛНР” від України

Відділення окупованих терористами територій Донбасу не допоможе припинити бойові дії в зоні АТО і несе величезні ризики для української державності.

761522-1

Про це в ефірі “Чорноморської телерадіокомпанії” заявив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко.

На думку аналітика, питання відділення ОРДЛО від України відстоюється меншістю громадян, і його серйозний розгляд тягне серйозні наслідки.

Перший ризик – це те, що невідомо, як це позначиться на долі інших регіонів, у яких неоднозначна лояльність до України. Кожен регіон більш-менш лояльний до України, але є регіони, де лояльність давно встояла з моменту незалежності, а є деякі регіони, які відчули себе частиною української держави, в широкому сенсі цього слова, лише після Майдану,
– наголосив Ярошенко.

Він переконаний, що українська влада не піде на такий крок через можливу реакцію радикальних груп в українському суспільстві.

Читайте також: Тандіт назвав чотири складові війни Росії проти України

Друге – на цей крок навряд чи хтось піде через те, що у нас дуже багато радикальних груп в суспільстві і учасників АТО, які сприймуть це, як “зраду”, і їх втручання в політику в разі такого рішення може мати дуже далекосяжні наслідки,
– пояснив фахівець.

“І, звичайно ж, це не усуне конфлікту, а лише позбавить Україну від зайвих ресурсів, які можуть піти на реінтеграцію території, яка поки витягує більше ресурсів, ніж дає можливостей. І це не гарантує припинення бойових дій вздовж лінії розмежування”, –підсумував він.

Теги: Україна Війна на Донбасі АТО Політика