Тернопільська сім’я повернулася з Італії, щоб відкрити бізнес в Україні

Подружжя Остап та Любов Парубочій із Тернопільської області відкрили свій бізнес після заробітків в Італії, звідки повернулися рік тому.

 

 

В Україні подружжя створило фермерське господарство, йдеться в сюжеті телеканалу “Україна”.

“В Італії ким тільки не працював: косив сіно, траву, дерева обрізав, будував, заливав, штукатурив, плитку клав, встановлював бордюри. Дружина доглядала за літніми людьми, вела господарство. В Італію із собою взяли двох дітей, але майже їх не бачили. Я годин о 6 вставав – діти спали. Я приходив – діти знову спали”, – розповідає Остап Парубочій.

Повернувшись в село, родина придбала корів та збудувала корівник.

“Починали з нуля. Не було ні пасовиська, ні худоби, ні землі.



Спочатку купили дві корови, потім по одній докуповували. Зараз маємо у господарстві вісім корів і четверо телят. Щоб почати бізнес, вклали свої і кредитні, гроші. Плюс отримали допомогу по одній з канадських програм підтримки фермерів. На 4 тисячі гривень нам придбали охолоджувач для молока, вентилятори, спеціальні коврики, доїльний апарат на дві корови, лампи для освітлення і поїлки”.

Продукцію своєї ферми продають у наметі за декілька кілометрів від дому. Перед відкриттям завжди черга. Молоко сир пропонують дешевше, ніж у магазині.

Джерело.