Московські проповідники розгулюють Тернопільщиною, закликаючи до війни: правоохоронці не помічають

“Приготовтесь к войне, возбудите храбрых, пусть выступят” – з такими закликами на футболках разом із Хресною ходою до Почаєва прибули десятки невідомих. Стало відомо, що свої витоки вони беруть із церки Московського патріархату. А їхня ціль – стратгегічна і провокаторська.

 

 

Ось такий прапор зафіксовано в “армії мертвих”, що ввійшли в Почаїв.

І цей прапор не просто полотнище з релігійною символікою. Він відомий під назвою “Знамена з образом Нерукотворного Спаса для Армії Новоросії” і був освячений у так званій Донецькій республіці.

Очевидно, що і футболки, і знамена окреслюють коло прихильників та противників, для того, щоб потім якісніше чинити провокації, розказуючи потім “як їх москалів тут гноблять”.

Не обійшлося і без відгуків правоохоронців. Проте, їхня позиція, на перший погляд виглядає доволі дивною. Замість цілеспрямованих дій проти сепаратистських силових структур, вони ймовірно вважають таке явище нормальним.

Офіційну відповідь правоохоронців публікує депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця:

“Почаївська міська рада постійно співпрацює з правоохоронними органами, Службою Безпеки України, іншими установами та організаціями задля запобігання поширенню ідей “руского міра” на території Почаївської міської об’єднаної територіальної громади.

За наявною у мене інформацією особи, зображені на фото, були встановлені відповідними службами та структурами 25.08.2018 р.



(в день поширення цієї інформації). З ними проведено “відповідні бесіди” та рекомендовано змінити свою “форму одягу”. Порушення чинного законодавства у даному випадку відсутнє, оскільки на футболці було процитовано напис із Біблії”

На таку байдужість поліціянтів та зухвалість релігійних “фанатиків” відреагував активний громадсько-політичний діяч, свободівець Василь Габор.

“Армія мертвих пройшла через північ! Знамена “освячені” терористами днр і футболки із закликом до війни замасковані під цитати з біблії. Але наші доблесні місцеві спецслужби “все тримають під контролем” – не бачать нічого кримінального і звітують про профілактичні співбесіди з “футболками”. Тобто, якщо хтось цим трупакам наваляє в футболках з написом “з мечем прийшов – від меча й загинеш” то за логікою спецслужб все нормально – це ж просто цитати з біблії, – наголошує свободівець, – А те що такі знамена і футболки є відкритою провокацією з метою мобілізації своїх фанатиків та пропоганди руского міра в своїх парафіях, знамено з днр – це плювок в обличчя всім тим хто бореться за Україну і тим, хто вже загинув за неї, то за їх логікою не порушення закону?… І останнє – чому цитати з Корану, які закликають до насильства у всьому цивілізованому світі трактуються як тероризм, а цитати з Біблії із закликом до війни на представниках московської церкви, країна якої вже воює з Україною за логікою наших спецслужб – це норма?”

Окрім того, відзначимо, що минулого року на території Почаївської лаври були зафіксовані озброєні особи, які скоріш за все, є громадянами невизнаної Придністровської республіки (Молдова). До правоохоронних органів із відповідною заявою Василь Габор звернувся теж:

“Минулого року писав заяву в поліцію м. Почаїв із відомостями, що на території лаври охорону із зброєю здійснюють особи іншої держави з шевронами українських громадських організацій, а саме жителі Придністров’я, які є громаднами Молдови, відповіді не отримав до тепер!”

Бачимо, що такі провокації ідейного характеру наочні.Ввони покликані мобілізувати й контролювати релігійно-фанатичний планктон, який в силу своєї психічної відсталості не може відійти від дії проповідників Москви.

Джерело.