Тернопільських учасників бойових дій міжміський перевізник не захотів везти безкоштовно (фото)

Черговий конфлікт між учасниками АТО та перевізником виник у п’ятницю, 31 серпня. Декілька учасників бойових дій з Тернополя хотіли безкоштовно добратися додому з Рівного, але водій маршрутки «Рівне-Тернопіль-Чернівці» став кричати, що нікого задарма не везтиме.

Про це у мережі «Фейсбук» написала керівник ГО «ВО учасників АТО Галичини» (Тернопіль) Ружена Волянська.

«Знову проблеми з перевезеннями атовців. Учасники бойових дій: Семків Василь Михайлович, Король Володимир Романович, Штамбурский Михайло Бориславович, Линюк Павло Михайлович та інші, яких з Рівненського полігону відпустили на 1 вересня додому, перевізник в грубій формі відмовився везти в Тернопіль. Відомо, що він з Чернівців.

Законом України гарантовано безкоштовний проїзд учасникам бойових дій, проте перевізники часто не дотримуються закону, оскільки в іншому законі прописано правила відшкодування за пільгові перевезення. І виходить, що атовець відчуває приниження від того, що має право скористатись своїм правом, а перевізник часто агресивно себе поводить, аргументуючи відмову тим, що йому потрібно заробити на ремонт транспорту тощо», — пише Ружена Волянська.

За її словами, ГО «ВО учасників АТО Галичини» вже не перший місяць намагається врегулювати це питання через звернення до влади щодо недопущення надалі таких ганебних інцидентів. Адже атовці мають відчувати себе достойно, користуючись своїм правом, бо ж саме вони сьогодні стоять на захисті України.

Джерело.