“Вона помирала і дихати сама не могла”: На Вінничині мати лікувала півторарічну дівчинку марганцівкою

Мама дівчинки привезла крихітку до лікарні, коли та знепритомніла. Півторарічна дівчинка померла на Вінниччині. Їй ніжку обпекло окропом. Рана була глибокою, але життю не загрожувала. От тільки мати три доби лікувала донечку самотужки вдома – парила обпечену ніжку в марганцівці і посипала пудрою. Аж поки дитя перестало кричати, бо знепритомніло.

 

 

У досвідченого лікаря Юлії Бурлакової досі тремтить голос, коли вона згадує, як близько одинадцятої ночі її терміново викликали у дитяче відділення.



Батьки привезли туди півторарічну дівчинку. Вона помирала – дитина вже сама дихати не могла.

На ніжці у маленької пацієнтки були глибокі рани. Мати плутано пояснила, що під час купання чи то вона, чи то донечка відкрила кран з гарячою водою, яку бойлер нагрів до 80 градусів. Дівчинці ошпарило ніжку.

Замість одразу ж відвести дитину до лікарні, мама намагалася лікувати удома – народними методами. До медиків батьки звернулися лише через три дні, коли крихітка вже була непритомною і майже не дихала.

Реанімація, апарат штучного дихання. Три години, консультуючись з обласними фахівцями, районні медики боролися за життя дівчинки. Але марно, адже в неї вже відмовили майже всі внутрішні ограни.

«Пішло зараження організму, сепсис, всмоктування токсинів в кров, інфекційно-токсичний шок і ураження усіх органів, гостра дихальна недостатность, гостра серцева недостатність, гостра ниркова недостатність», – каже заступник головного лікаря з медичної частини гайсинсбклї ЦРЛ Юлія Бурлакова.

Медики приголомшені, адже у дівчинки було всього 8 відсотків, хоч і глибоких, опіків тіла. Її звісно ж, врятували б, якби до них звернулися вчасно, і не нашкодили домашнім лікуванням.

Дитя мало б кричати криком три доби поспіль. Чому мати на це не реагувала – невтямки і сусідам. Лише припускають, вона чекала, поки із заробітків повернеться чоловік. Кажуть, родина жила небагато і відлюдькувато, але якби жінка хоч комусь прохопилася про свою біду, ніхто б не відмовив.

У соцслужбі кажуть, досі жодних сигналів про цю родину не отримували. Тепер же взяли на облік і навіть думають, чи залишати батькам старшу – трирічну дівчинку.

Розслідує справу і поліція. Якщо провину матері доведуть, їй загрожуватиме до 5 років в’язниці.

Джерело.