На “Дружбі” заради екопарковки вирізають дерева. Люди протестують

Вирізати дерева для екопарковки на вул. Бережанській, 7 почали в п’ятницю, 31 серпня. Мешканці тоді зупинили працівників.


А на вихідних – 1-2 вересня до мешканців приходили працівники ЖЕКу, щоб ті підписали документ, що не проти будівництва екопарковки. Більшість мешканців погодилась, але частина з них не вірить, що там буде екопаркова.

Згідно з документами, це екопарковка для мешканців будинку, – каже мешканка будинку пані Юлія. – Але вони взяли дуже велику площу, на плані це видно. Наш п’ятиповерховий будинок має п’ять під’їздів, а ця парковка матиме довжину чотирьох під’їздів.



А в нашому будинку і немає стільки авто. Можливо, вони хочуть зробити стоянку для інших жителів “Дружби”. Але від початку не йшлося про зрізання дерев.

Викликали муниципальну поліцію Як розповідає жінка, коли приходили працівниці ЖЕКу, то вони не мали з собою ніякого плану, лише документ, який тре було підписати, що мешканці не проти екопарковки.
Ми ж не проти екопарковки, а виявилось, що за планом 2016-ого року для неї потрібно вирізати щось шістнадцять дерев, – розповідає Юлія. – В нас тут були такі гарні, величезні дерева, а їх зрізали так, що з дороги видно будинок. Ті дерева садили самі мешканці. А в понеділок, 3 вересня, ЖЕК пригнав своїх людей і вони різали ці дерева. Поки люди повернулись з робіт, поки спинили їх, то частину дерев вже зрізали. А ті працівники ще казали, що визвуть до всіх сусідів “псіхушку”.
Люди ввечері 3 вересня викликали муніципальну поліцію. А 4 вересня працівники продовжують зрізати дерева. Зрізають сухі дерева В управлінні ЖКГ пояснили, що справді на вул. Бережанській буде екопарковка, а працівники приступили до капремонту асфальтно-бетонного покриття прибудинкової території. – Справді, там залучені люди з обслуговуючого підприємства, щоб оптимізувати роботу та пришвидчити виконання робіт, – кажуть в управлінні. – І згідно з проектом там справді має бути екопарковка.
Частина дерев, які зрізають – сухі.

Крім того, як кажуть в управлінні, роботи виконують згідно з проектно-кошторисної документації. Станом на 10.50 4 вересня роботи тимчасово призупинили, бо обговорюють ситуацію з мешканцями.

Джерело.