Тернопільські активісти під прокуратурою вимагали вироку для Медведчука

Розправи над адвокатом Василя Стуса Віктором Медведчуком вимагали активісти 4 вересня у чергову річницю смерті поета. Акції протесту сьогодні відбулися у різних обласних центрах України під стінами обласних прокуратур, в тому числі і в Тернополі. 

 

 

Активісти з усієї України вимагають, щоб Генеральна прокуратура відзвітувала про результати розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука. Окрім представників кількох громадських організацій та політичних партій, до акцій долучалися й небайдужі перехожі. Люди кажуть, що говорити про такі проблеми важливо, адже від цього залежить майбутнє їхніх дітей та онуків. – У 1985 році у цей день у сибірській катівні загинув видатний український поет-дисидент, – розповів один з керівників громадської організації “Українська справа” Андрій Стасишин. – Як відомо, на той час його адвокатом був знаний на сьогодні олігарх Віктор Медведчук.

Крім того, у 2016 році один із українських судів зобов’язав генеральну прокуратуру розпочати судовий процес над ним за сепаратизм, державну зраду і фінансування тероризму.



На жаль, до цього часу прокуратура справи не відкрила. Тому наш захід відбувається під прокуратурою. Звісно, головна акція відбувається у Києві. Туди поїхав цілий автобус наших тернопільських активістів, будуть українці з різних міст. Таким чином змушуватимемо генеральну прокуратуру все-таки відкрити кримінальне провадження проти Віктора Медведчука. – Захід позапартійний і позаполітичний, – зазначив один з учасників акції Ігор Велиган. – Ми вважаємо, що це справа усіх громадян України.

Подібні акції сьогодні не лише в Києві та Тернополі. Вони відбуваються у всіх обласних центрах біля обласних прокуратур. Таким чином ми хочемо привернути увагу людей на те, що зараз відбувається в Україні. Медведчук певний час був “у тіні”, та зараз хоче повернутися в активну політику. Наше завдання – не допустити цього.

Ця людина має чималий вплив на український бізнес, економіку та політику. Під його контролем різні компанії, фірми, енергопідприємства, телеканали та ЗМІ. Вважаємо, що в час війни такий вплив на бізнес в Україні є недопустимим і загрожують національним інтересам України. Держава повинна належно відреагувати на це і дати належну оцінку іншим діянням Медведчука.

До активістів з приміщення прокуратури ніхто не виходив тай, як кажуть учасники акції, це не було для них метою, адже рішення повинна прийняти Генеральна прокуратура України. Акцією у нашому місті активісти просто хотіли донести проблему до тернополян.

Джерело.