Через кого загинув тернопільський працівник «Суспільного телебачення»

Завершено спеціальне розслідування смертельного нещасного випадку, що стався у Філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Тернопільська регіональна дирекція»

Комісія Управління Держпраці у Тернопільській області завершила спеціальне розслідування смертельного нещасного випадку, що стався 1 лютого з інженером І-ї категорії цеху технічного забезпечення телебачення 1961 р.н.
Потерпілий загинув через падіння із сходової клітки між 3-4 поверхами у цокольне приміщення. Згідно з довідкою Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи смерть настала внаслідок масивної поєднаної травми голови та грудей з багатоуламковими перелоломами кісток черепа, численними двобічними переломами ребер та ушкодженнями внутрішніх органів і головного мозку.
Комісія виявила організаційні та психофізіологічні причини настання нещасного випадку. Зокрема, порушення виробничої і трудової дисципліни, невиконання посадових обов’язків, невиконання вимог інструкцій з охорони праці. До нещасного випадку привела й особиста необережність працівника, а також алкогольне сп’яніння потерпілого, що підтверджено висновком Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи.
Розглянувши матеріали розслідування нещасного випадку, комісія визнала нещасний випадок пов’язаним із виробництвом.
Крім того, на підприємстві здійснено позапланову перевірку стану охорони праці і промислової безпеки – під час якої виявлено 9 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, притягнуто до адмінвідповідальності одну посадову особу.
Посадовим особам підприємства доручено здійснити заходи щодо усунення причин нещасного випадку. Члени комісії мали зустріч із сім’єю потерпілого та роз’яснили права, які надаються внаслідок нещасного випадку відповідно до вимог чинного законодавства.

Джерело.