Зарплати державників на Тернопільщині зростуть

Розмір мінімальної зарплати в Україні підвищиться в кінці року на десять відсотків. Це передбачає збільшення усіх державних виплат. Загалом зарплати державників зростуть від сотні до чотирьохсот гривень, – прогнозують експерти.
37

Розмір усіх державних виплат залежить від прожиткового мінімуму. Нині мінімальна зарплата в Україні становить майже півтори тисячі гривень. До кінця року їх підвищать лише на десять відсотків. Однак обіцяють з наступного року підвищити зарплати у кілька разів.



Якою буде реальність, покаже час.

«Щодо наступного року, то конкретно сказати нічого не можемо. Оскільки будь-які зміни щодо рівня зарплат приймає Верховна Рада України. Цьогорічний державний бюджет передбачає підвищення прожиткового мінімуму на 10%, зміни заплановані також і для непрацездатного населення, тобто пенсії також підвищуватимуться», – розповідають зз у департаменті соціального захисту населення ОДА.

Через високий рівень інфляції та збільшення вартості споживчого кошика, у жителів області меншають прибутки. За словами профспілок, щоб стабілізувати ситуацію, треба збільшити зарплати, як мінімум, удвічі.

джерело http://www.0352.ua/