Одружуватися в Україні можна буде лише за однієї умови: в Раді прийняли новий закон

Новий закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

 

 

Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким, викрадення людини з метою примусового одруження – карається кримінально. Одружуватися можна тільки за згодою обох сторін. За прийняття в цілому законопроекту №6243 проголосували 240 депутатів при мінімально необхідних 226. Відповідні зміни внесено до статті 149 Кримінального кодексу.

Закон передбачає, що торгівля людьми, а також вербування, переміщення, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної або іншої залежності потерпілого, або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію, карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Ті ж дії, вчинені щодо неповнолітнього його батьками, опікунами чи піклувальниками, передбачають позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без неї. Закон розширює використовуваний в статті термін “експлуатація”, додаючи примусове переривання вагітності, примусове одруження і примусове втягнення у жебрацтво.

Джерело.