На вихідних в Тернополі відбулася 20-та «Озеряна»

Прийняти виклик і пробігти 9 з лишком кілометрів довкола озера не побоялися 133 учасника, віком від восьми до вісімдесяти. Не зупинила бігунів, навіть, спека. До Дня фізичної культури та спорту вже вдвадцяте відбулася «Тернопільська Озеряна».

ozeriana16

ЛЕОНІД ДАХНОВСЬКИЙ, головний суддя змагань

«Приїхали до нас і з інших областей, це Чернівецької області, Львівської, Житомирської, Івано-Франківської. Змагання побачите, будуть дуже напружені, тому, що ветерани, вони, як кажуть, ніколи не падають духом, вони завжди стараються перемогти свою старість, себе, показати хороші результати. Так, шо ми чекаємо на хороші результати».

Перші результати чекати довго не довелося, вже через півгодини на фініші був перший учасник забігу: майстер спорту Андрій Коцюбка, колишній студент факультету фізичного виховання ТНПУ. Каже, перемога у «Тернопільській Озеряні» не перша.

АНДРІЙ КОЦЮБКА, переможець серед чоловіків

«Минулу виграв.



І 10 чи 15 років назад було раз. Перша половина була не важка, але от остання… від Дальнього пляжу і далі, то якось так тяжко стало, я почав відриватися і почув, що тяжко, жара дає сильно».

Першою серед жінок та дівчат фінішувала чотирнадцятирічна біатлоністка – Ольга Славська. Результатом, зізнається, загалом задоволена, однак наступного року планує покращити свої показники.

ОЛЬГА СЛАВСЬКА, переможець серед юніорок

«Перша моя «Озеряна» була, коли я почала тільки займатися біатлоном, ми якраз приїхали зі збору, трошки було важко мені, бо виступали в Чернігові на змаганнях. І мій результат був 39.50. Тренер каже, надалі будемо покращувати результат, щоб кращі бути. Друга моя «Озеряна» була – 37.14, зараз або 36, або 37. Мені трохи важко, бо також тільки приїхала зі змагань».

Серед найшвидших бігунів був і лідер гурту «Тартак» – Сашко Положинський. В своїй категорії він прибіг третім. Каже, працює зараз одразу над двома альбомами для гурту «Тартак» та «Був’є», тому часу на такі заходи вкрай мало, однак, друзі з проекту «Кілька хоробрих хлопців» підмовили взяти участь в «Озеряні».

САШКО ПОЛОЖИНСЬКИЙ, лідер гурту «Тартак»

«Чесно кажучи, я два чи три дні тому вже пробігав цю дистанцію, в компанії з чемпіонами, з Юрієм Босим і Миколою Гринчуком. Щоправда, вони чемпіони не з бігу, а з фрі-файту, але вони бігають часто, мають підготовку. То я з ним за компанію уже вивчив дистанцію, уже знав, де треба відпочивати, де треба стартувати».

Прикладом для тернополян себе не вважає, каже Сашко Положинський і додає, ним мають бути літні люди, які в свої роки продовжують займатися спортом.

САШКО ПОЛОЖИНСЬКИЙ, лідер гурту «Тартак»

«Коли біжиш по трасі і думаєш: ну все, я вже всіх ветеранів обігнав і тут бачиш, що перед тобою ще їх досить багато і вони тримають такий темп, що ти їх наздогнати вже не можеш, когось із них намагаєшся наздогнати і розумієш, що ні, це тобі не по силах, це, звичайно, надихає».

джерело http://intb.te.ua/