Двоє тернополян перетворили однокімнатну квартиру в багатоповерхівці на теплицю

У Тернополі двоє містян перетворили однокімнатну квартиру в багатоповерхівці на оригінальну теплицю. Вирощують не лише звичні для нас овочі, кріп і петрушку, але й так звану мініатюрну зелень, передає Телеканал новин «24».

 

 

Трави, пророщену пшеницю, соняшник і горох у них купують чимало ресторанів. І вже за півроку незвичний бізнес почав приносити прибуток. Але займаються цим не лише через гроші.

«Це естетична насолода. По-друге, коли включається вода – це і аудіонасолода. І основне, що кожен день ми споживаємо ці рослинки», – розповів помічник родини Євген Стахів.

Один з власників теплиці-квартири Олег раніше був поліцейським.



Але зараз охоче працює над безвідходним виробництвом. Наприклад, з пророщеної пшениці, яка не продалася, робить спеціальний напій вінграс. Замовляють його спортсмени з усієї України.

Також за декілька кілометрів від міста є і велика теплиця. Її створила родина, яка впроваджує закордонний досвід вирощення мініатюрної зелені. Кажуть, вона зараз популярна. І не лише серед вегетаріанців.

«Зелень гарно формує перестальтику шлянку, тому завжди треба їжу, важку, чи не важку, м’ясо вживати з зеленню. А мікрозелень набуває популярності через то, що це органічна продукція без обробки пестицидів, без підживлення мінеральними добривами», – прокоментував фермер Семен Гарига.

Спершу маленьку зелень засівають у спеціальні палети. І вже за два тижні рослина готова для продажу. Тут вирощують амарант, фенхель, гірчицю, соняшник і навіть гречку. Ба більше, у теплиці молода пара вирощує навіть їстівні квіти. Вони останні півроку розлітаються по всій Україні.

«Це їстівні квіти, називаються настурція. Повністю їстівна рослина, у нас її вирощують більше як декоративну і садять в клумби, але насправді в Мексиці вона вважається їстівною культурою. Повністю вживається в їжу все, крім коріння», – зазначила фермер Яна.

А ще молоді люди вирощують салати незвичним шляхом. Пучечки рослин просто плавають у воді. Салат у теплиці вирощують у воді, що швидше та корисніше. Тож салат дозріває на 2 тижні швидше, ніж у ґрунті. Це ще й корисніше, бо до нього не додають мінеральні добрива. Про цю технологію дізналися на німецьких сайтах і вирішили впроваджувати в Україні. Результатом задоволені.

Джерело.