“Била та викручувала руки”: На Чернігівщині вчителів школи побили на очах у директора

У Вознесенському навчально-виховному комплексі на Чернігівщині побили вчителів 42-річну Людмилу Буланенко, 45-річну Наталію Рослік та Вікторію Осипенко, 47 років. Сталося це під час загальношкільних зборів. Директор Леонід Горбач, який їх проводив, ніяк не відреагував. Про це розповіли потерпілі.

 

 

“Ми на зборах не були, бо явка була за бажанням. Займалися поточними справами. Була в учительській коли туди прибігла одна мама та три баби учнів.



Розлючена мама одразу накинулася на мене, била та викручувала руки. Намагалася затягти у зал, де проходять збори. На крики вибігли колеги, їм теж дісталося. Розуміючи, що це погано закінчиться для мого здоров’я, погодилася зайти до зали. Там бійка продовжилася. Директор ніяк не реагував, продовжував вести збори. Одна із колег побігла у сільську раду і викликала поліцію. А секретареві вдалося витягти мене із зали – так врятувалася”, – розповідає Людмила Буланенко.

Після того потрапила в лікарню. Мала закриту черепно-мозкову травму, стрес головного мозку, гематоми. Її колеги відбулися синцями, у однієї було надірване вухо. Вчителі кажуть, що бійка – результат давнього конфлікту, який триває в школі.

“Директор дозволяє собі привселюдно принижувати і ображати викладачів так, що додому в сльозах ідуть. Неугодних – звільняв, хто не витримував тиску – ішов сам. На їхні місця брав таких, які не будуть суперечити йому. Так колектив розділився на два табори. Є такі вчителі, які мовчать, бо бояться. Мине мовчимо, от і поплатилися. На тих зборах директор спеціально влаштував провокацію. Налаштував частину батьків, аби проголосували за наше звільнення”, – додає Буланенко.

Директор від коментаря відмовився. Сказав, що зайнятий. На телефонні дзвінки не відповідає. Конфлікт у школі розслідує спеціальна комісія із залученням фахівців із області.

“Ця ситуація – наслідок давніх непорозумінь між групою вчителів та директором. Ми неодноразово виїжджали і проводили бесіди, аби залагодити конфлікти. Що стосується останнього випадку – це неприпустимо. Ми продивлялися відео – батьки не мали права бити вчителів. Є зауваження і до директора щодо проведення самих зборів. Створена спеціальна комісія по розслідуванню цього випадку із залученням фахівців з області. Після досконалого вивчення буде оприлюднено результати – не раніше 12 жовтня”, – каже Тетяна Маханькова, начальник Чернігівського районного відділу освіти

Тим часом поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття Людмили Буланенко. Поки що справу розслідують як “нанесення легких тілесних ушкоджень”. Стаття може бути перекваліфікована на більш важку після проведення судово-медичної експертизи.

Джерело.