Мер Тернополя зганьбився перед високими столичними гостями

У Тернополі в Українському домі «Перемога» відбувся форум представників місцевого самоврядування «День діалогу з владою» за участю чисельних гостей, в тому числі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та мера Києва Віталія Кличка.

 

 

Поважних гостей на вході чекав несподіваний сюрприз. Близько двох десятків активістів із плакатами «STOP дерибан парків», «Надала під арешт», «Звільнити із займаних посад Бесагу та Горішного» (головний архітектор Тернополя та начальник держархбудінспекції) поспілкувалися з Прем’єр-міністром країни та розповісти про реальний стан справ у Тернополі без прикрас. У короткій, але відвертій дискусії, тернополяни звернули увагу на кричущі проблеми в місті: безконтрольну забудову парків, спорудження торфових котелень в житлових районах, бездіяльність правоохоронних органів тощо.

– Якщо у Тернополі відбувається «День діалогу з владою», то ми хочемо, щоби діалог був справжнім. Ми вже неодноразово звертались до нашого мера. Можливо перед гостями міста пан Надал нас почує. Ми проти тотального знищення парків.



Ніхто нас не чує: перемальовують плани, перемальовують технічну і містобудівну документацію, – заявила, звертаючись до Прем’єра, громадська активістка Юлія Манчак.

Гройсман був, м’яко кажучи, здивований, але пообіцяв людям розібратися в проблемах, які вони озвучили. Як зазвичай у таких випадках, почервонів «свободівський» голова Файного міста Сергій Надала, але знаючи його дружні зв’язки із Гройсманом, не віриться, що підняті людьми проблеми врешті будуть вирішені на користь громади.

Джерело.