Зеленський обігнав Порошенка: у президента серйозні проблеми

Комік Володимир Зеленський випереджає президента Петра Порошенка у рейтингу виборчих симпатій. Про це свідчать результати опитування, проведеного спільно групою “Рейтинг” з 10 по 18 вересня.

 

 

Рейтинг виглядає наступним чином:

1. Юлія Тимошенко – 13,2%

2. Володимир Зеленський – 7,8%

3. Петро Порошенко – 6,8%

4. Анатолій Гриценко – 6,6%

5.



Юрій Бойко – 5,7%

6. Вадим Рабінович – 5,4%

7. Олег Ляшко – 5,2%

8. Святослав Вакарчук – 5%

Антирейтинг політиків надалі очолює Порошенко. За нього за жодних обставин не проголосували б половина виборців.

Ляшка, Тимошенко, Яценюка та Бойка не підтримали б до чверті опитаних, Рабіновича та Тягнибока – майже кожен шостий.

Додамо, в політикумі вже давно курсує інформація про те, що Зеленського, який своїми проектами заполонив ефір телеканалу 1+1, буде спонсорувати власник того ж каналу, олігарх Ігор Коломойський.

“Коломойський може використовувати його для того, щоб шантажувати деяких інших політиків, щоб він грав на їхньому ж електоральному полі, щоб він перетворив все на фарс і клоунаду своєю участю. Але щоб він реально пішов на вибори – навряд чи. Ще він як публічна особа може підтримати якогось іншого політика. Таке теж можливо”, – розповів анонімно один з нардепів.

При цьому один із технологів, знайомих з процесом, повідомив, що проект Зеленського спочатку створювався на противагу проекту Святослава Вакарчука.

Соціолог та директор фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна вважає, що такі результати рейтингу – відповідь на запит на нові обличчя в політиці. Проте в серйозні електоральні перспективи двох діячів шоу-бізнесу вона не вірить.

“Вакарчук і Зеленський – це як відповідь на запит на нові обличчя. Але я думаю, що це все більше голосування молоді, як кажуть “по приколу”: якщо нема за кого голосувати, то ми проголосуємо за Зеленського, – пояснила в коментарі соціолог. – Але ми бачимо, що навіть з Зеленським і Вакарчуком попит на нові обличчя недостатньо задоволений, бо значна частина не визначилася, а серед тих, хто визначився, близько 14% за іншого кандидата. Тому я не бачу тут сенсацій. Ганьба тут в іншому: що у нас зараз немає лідера, якого більш-менш підтримують. Навіть відсотки у лідерів рейтингу – 8-9%. Це не лідерські відсотки”.

Джерело.