У Зарваниці презентують духовні традиції Української Греко-Католицької Церкви

«Почитання Богородиці в традиції Української Церкви». Під такою назвою 20-21-го вересня в Зарваниці, що на Тернопільщині, відбудеться зустріч делегатів двадцяти найбільших Марійських Духовних центрів Європи — ХІV Конгрес «European Marian Network».

dsc01476-1

Про це йшлося сьогодні, 13-го вересня на прес-конференції в Тернопільсько-Зборівській Архиєпархії УГКЦ. Зарваниця, котра належить до двадцяти найбільших Марійських відпустових місць Європи і є постійним членом Асоціації «Європейський Марійський Зв’язок», вперше прийме високодостойних гостей, — зазначали учасники прес-конференції. Як наголосив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, щороку настоятелі Марійських Духовних центрів, збираються в одній з держав, аби пізнати її релігійні традиції, культуру, церковне мистецтво і розповісти потім про це у своїй країні. До Зарваниці прибудуть представники з Франції, Польщі, Ірландії, Словаччини, Угорщини, Англії, Румунії, Швейцарії, Латвії. ХІV Конгрес «European Marian Network» відбудеться під гаслом «Богородиця — двері Милосердя для кожного віруючого».



«Ми через Богородицю доступаємо до Христа. Ми через Пресвяту Діву Марію зможемо побачити, відчути краще Боже Милосердя до нас, а це є властиво засіб Спасіння. І ми маємо стати носіями Милосердя до наших ближніх», — зауважив отець-доктор Іван Січкарик. Він також розповів, що в рамках зустрічі владика Теодор Мартинюк виголосить доповідь про духовність українського народу в його почитанні Пресвятої Богородиці. Закордонні гості теж представлять свої напрацювання, аби обмінятися досвідом роботи Марійських Духовних центрів.

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський владика Василій Семенюк закликає українців долучитися до спільної молитви в Зарваниці під час Архиєрейських Божественних Літургій у Надвечір’я Різдва Пресвятої Богородиці о 19-ій 30 і в сам празник – 21-го вересня о 9-ій годині.

джерело http://day.kyiv.ua/