Перший в Україні трамплін для лижного фрістайлу планують збудувати в Тернополі

Трамплін для фрістайлу планують збудувати в Тернополі на вулиці Генерала Тарнавського. З міського бюджету на це виділять 3 мільйони гривень.

1479406213-sport-yak-navchitisya-yizditi-na-girskih-lizhah-jpg

Частково допомогти з коштами готова і Федерація лижного спорту України, зокрема, виготовити проектно-кошторисну документацію та забезпечити спорткомплекс спеціальною технікою. Також передбачається залучити інвестиції для придбання необхідного обладнання.

Зазначимо, що наразі такого трампліна в Україні немає. Тренуватися там зможуть, як любителі, так і професійні спортсмени. Виручені кошти, кажуть у міській раді, йтимуть на потреби спортшколи «Екстрім».

Загалом на галузь молоді та спорту на 2017 рік в Тернополі передбачено виділити 39 млн. гривень з міського бюджету.

– 34,9 млн.



грн. буде спрямовано на утримання шести спортивних шкіл міста Тернополя. В тому числі на заробітну плату з нарахуваннями виділять 18,6 млн. грн. на енергоносії – 5,1 млн. грн. На капітальні видатки у галузі спорту передбачено 11,0 млн. грн. За ці кошти проведуть ряд капітальних ремонтів у спортивних приміщеннях та придбають необхідне спортивне обладнання, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Виділять 3 млн. грн. і на капітальний ремонт гірськолижної траси з облаштуванням трампліну для лижного фрістайлу. Планується капітальний ремонт гімнастичного залу в ДЮСШ №2, капітальний ремонт стадіону комбайнового заводу та капітальний ремонт футбольного поля міського стадіону.