Стало відомо, яка чернівецька фірма робила надгробки з портретом Скрябіна

Мати українського виконавця Андрія Кузьменка, Ольга Михайлівна, заявила, що чернівецька фірма, яка займається похоронними послугами, використовує фото її сина у рекламних цілях.

Журналістам газети “Високий замок” вона розповіла, про яку фірму йдеться. Це фірма “Ват-Кварц”. Родина підготувала лист-презентацію до директора чернівецької фірми.

“Це є неабиякою зухвалістю і психологічним знущанням над почуттям, матері. Батька, доньки, вдови Андрія. Згідно із законом, особисті папери чи фотографії можуть бути використані лише за згодою рідних. Ми, зрозуміло, такої згоди не давали.



Ви порушили наше право на охорону особистих немайнових прав та інтересів Кузьми після його смерті. А також завдали непоправних моральних страждань матері Андрія, Ользі Кузьменко, яка й так пережила страшну трагедію у житті — втрату єдиного сина”, – йдеться у листі.

Родина вимагає, аби чернівецький підприємць відшкодував 150 тисяч гривень. Пропонують перерахувати гроші у “Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна”, а усі фотокерамічні об’єкти із зображенням Кузьми знищити.

Зі слів Ольги Михайлівни, нещодавно чернівецький підприємець відповів, що допомагає дитячим будинкам і не може виплатити вказану суму.

Родина збирає матеріали й про інші недобросовісні фірми.