Серед тернополян шукають охочиш для роботи в Антарктиці за 25 000 гривень на місяць

Україна є однією з 30 країн світу, які мають постійну станцію в Антарктиці, що функціонує цілий рік. Кожного року на станцію “Академік Вернадський” вирушає річна експедиція, в яку входять вчені та технічний персонал. Також під час антарктичного літа проводяться сезонні експедиції.

Наразі саме розпочався конкурс з відбору команди полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції (2019-2020 роках) на станцію “Академік Вернадський”.

27 вересня 2018 року його оголосив Національний антарктичний науковий центр Міністерства освіти та науки України.

Керівник НАНЦ Євген Дикий пояснює:

“Йдеться про експедицію, яка вирушить на крижаний континент взимку 2019-го. До цього часу нам треба підібрати та підготувати команду”.

НАНЦ запрошує всіх охочих подаватися на конкурс, попередньо ознайомившись, як з загальними вимогами до зимівників, так і з окремими – до кожної позиції.

Євген Дикий наголошує:

“Вперше за багато років ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції.Тож чекаємо документи як від кандидатів, так і від кандидаток.Стати членом унікальної команди, що працює в надзвичайному регіоні планети – Антарктиці – це справді круто!”

Загін зимівників формується з 12 осіб: 7 науковців, 3 особи інженерно-технічного персоналу (дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв’язку), лікар та кухар.

Як повідомляє “Українська правда”, загальні умови для учасників конкурсу наступні:

1. Громадянство України або дозвіл на постійне проживання;

2. Володіння англійською/ іспанською чи іншою іноземною мовою;

3.



Відсутність хронічних захворювань та протипоказань до роботи в екстремальних умовах Антарктики;

4. Дотримання умов контракту, посадових інструкцій або технічного завдання;

5. Готовність до обставин, пов’язаних з довготривалою Антарктичною експедицією (1 рік);

6. Спроможність працювати в нових незвичайних умовах;

7. Відсутність шкідливих звичок, неконфліктність, комунікабельність, доброзичливість;

8. Перевага надається кандидатам віком до 45 років.

Учасникам експедиції під час прийому на роботу встановлюється посадовий оклад, а після прибуття на антарктичну станцію також нараховуються надбавки: за виконання особливо важливої роботи та за складність, напруженість у роботі.

Також полярникам нараховується антарктичне польове забезпечення за кожний день перебування на антарктичній станції.

Загалом – від 25 000 грн на місяць.

Усі зимівники забезпечуватимуться харчуванням, експедиційним майном (спеціальний одяг та взуття), санітарно-гігієнічними матеріалами на час експедиції.

Зв’язок з рідними здійснюватиметься через інтернет. Прийом документів для участі в 24-й УАЕ триває до 30 листопада 2018 року.

Усі претенденти, що відповідають вимогам та впевнені у стані свого здоров’я, мають надіслати на електронну адресу НАНЦ [email protected] свої документи.

Після цього з претендентами, що відповідають вимогам, будуть проведені співбесіди. Конкурсна комісія відбере та затвердить кандидатури майбутніх зимівників, а потому вони мають пройти медкомісію, яку організує та оплачує НАНЦ.

Детальніше про вимоги та документи тут.

Джерело.