Дієтологи розповіли, як правильно харчуватися при сидячій роботі

Головним “робочим” органом співробітників розумової праці є мозок. Основними постачальниками будівельних матеріалів для повноцінної роботи мозку є вуглеводи. Але тільки не ті “порожні” вуглеводи, які ми отримуємо з солодощів і здобної випічки, а складні, що містяться в крупах, горіхах, сухофруктах і злаках.

Про це повідомляє ZIK з посиланням на changeua.com

З перерахованих продуктів можна приготувати нескладний, але в той же час живильний і корисний сніданок. Глюкоза, що міститься в таких продуктах, дозволить підтримувати в організмі заряд енергії і зберігати працездатність довгий час.

Навіть при насиченому робочому графіку знайдіть час для повноцінного обіду в спокійній обстановці.

Приберіть із зони видимості шкідливі продукти, які можу бути використані в якості спонтанного перекусу. Беріть з собою корисні перекуси.

Найкраще відмовтеся від споживання продуктів, що містять барвники, харчові добавки та консерванти. Майте на увазі, що переважання в меню жирної і копченої їжі загрожує появою малопривабливої “апельсинової шкірочки”.

Обмежте споживання чаю і кави.



Повністю відмовлятися не варто, але намагайтеся себе контролювати і не пити кави кожні пів години.

Пийте воду. Це корисно не тільки для здоров’я, фігури, але і для шкіри. Адже часто в кондиціонованих приміщеннях повітря досить сухо, тому вода вам життєво необхідна.