На Тернопільщині пенсіонерка, повернувшись із церкви, зарубала кота

На 4 жовтня припадає Всесвітній день тварин, міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їхнього добробуту. Цю дату було обрано не випадково, адже тоді ж вшановують пам’ять про Франциска Ассізького, котрий у католицькій церкві вважається покровителем тварин.

На своїй сторінці у мережі Фейсбук Ганна Осадко вирішила поділитися одніє історією, яку їй якось довелося почути:

“У всесвітній день захисту тварин хочу оповісти історію, яку почула днями і від якої досі не можу оговтатися. Розповіли мені це спокійним голосом, з іронією навіть, мовляв, прикинь, так кумедно вийшло… Словом, живе у нас в селі бабуся -божа кульбабка, мила така, курей тримає, а якогось дня празник був, то бабуся в хаті попрєтала, лад навела, вишивані подушки стосиками виклала та й до церкви, значиться, пішла. А кіт її шкоду зробив на оті подушки-перини, просто отако зверху. То бабця як зі Служби Божої повернулася і побачила тоту халепу, кота злапала, на пеньок у дворі винесла і голову сокирою відпанахала! Скажи, смішно!….без коментарів…”

Одна із користувачок, Лілія Демидюк, додала свій розлогий коментар:

“То жах! Але в селі як правило, ставлення до котів-собак не надто любовне.



Пригадую, як мої знайомі тримали пса на короткому ланцюгу і він з того дуже мучився. Я їм кажу: та зробіть йому довший ланцюг, хіба не бачите, що він мучиться. На що мені відповіли: на те він і пес, щоби мучився. Думаю, цим все сказано про ставлення до тварин на селі”.

Нагадуємо, що нещодавно мешканка Тернопільщини зверталася до громадськості за допомогою через те, що її сусід вкрай жорстоко поводився зі своїми собаками.

Джерело.