ЖИТЕЛІ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ БЕЗКОШТОВНУ ЮРИДИЧНУ ДОПОМОГУ

Соціальний проект, покликаний захищати права людини, не залежно від її матеріального становища, представив Міністр юстиції Павло Петренко, перебуваючи з робочим візитом на Тернопільщині.

cg-1

«Бюро правової допомоги функціонує у кожному районному центрі Тернопільщини. Люди, які раніше не мали змоги отримати кваліфіковану юридичну допомогу, тепер через розгалужену мережу, що діє по всій країні, можуть безкоштовно отримати всі види юридичних консультацій», — підкреслив Павло Петренко.

Для прикладу, 1 вересня бюро правової допомоги розпочало свою роботу у  Збаражі. І за цей відносно короткий період часу вже 50 осіб отримали кваліфіковану юридичну допомогу.

Переважно звертаються пенсіонери та малозабезпечені громадяни. Люди просять допомогу в оформлення житлових субсидій, вирішення суперечок з комунальними підприємствами за неправильно нараховані платежі, земельні питання тощо.

«Кошти на створення мережі бюро правової допомоги — не з державного бюджету. Ми зекономили за рахунок оптимізації роботи Міністерства юстиції.  Раніше, за минулої влади, ці гроші просто «розбазарювалися» і кралися, а зараз вони спрямовані на допомогу людям», — запевняє високопосадовець.

джерело http://www.vision.ternopil.ua/