Біля Говерли заблукали вчителі з Тернопільщини

Всі восьмеро чоловік – освітяни з Тернопільської області, прибули власним транспортом у Рахівський район 07 жовтня. Відпочивальники мали намір за один день піднятися на Говерлу й повернутися додому. Полюбувавшись гірськими краєвидами, під час спуску з гори вони збилися з маршруту, втратили орієнтир і заблукали, пише Закарпатський кореспондент.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено рятувальників Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення.

Близько другої години ночі 08 жовтня рятувальники дісталися до найвищої вершини Карпат і розпочали пошуки. За допомогою сигнальних ракет та за наявності зв’язку з туристами, їм вдалося визначити їхнє місце перебування.

На щастя жоден із відпочивальників медичної допомоги не потребував. Дочекавшись світлового дня працівники ДСНС разом із туристичною групою розпочали спуск з вершини Карпат, і о 12:30 дісталися до автомобіля туристів, що знаходився в с. Луги. Далі останні вже власним транспортом відбули до постійного місця їхнього проживання, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

Джерело.