Тихий вбивця: які смертельні захворювання провокує самотність

Людина – це соціальна тварина, і їй важливо відчувати поруч собі подібного. Якщо надовго залишити її без спілкування, у неї можуть початися серйозні проблеми зі здоров’ям. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Всі можливі залежності
Самотні люди часто заглушають біль алкоголем і сигаретами. До шкідливих звичок також можна віднести ненажерливість: позбавлені спілкування люди часто замінюють людське тепло солодощами. Крім цього, одинак може стати залежним від сексу, стаючи нерозбірливим у сексуальних зв’язках.

Пристойний зайву вагу
Самотня людина може почати багато їсти, адже це найпростіший спосіб заглушити самотність. Через час, коли постійне поглинання їжі вилізе у вигляді зайвих кілограмів і зміни фігури, це зробить положення одинака ще більш жалюгідним.



Тим самим людина заганяє себе в якесь порочне коло.

Часті простудні захворювання
Імунна система дуже чуйно реагує на стан самотності людини. У сезон застуд самотні люди стають групою ризику. Створюється враження, що організм сам кладе себе на лікарняне ліжко, сподіваючись на те, що його хтось обласкає турботою і теплом.

Гормональні перепади
У самотніх людей виходить за межі кортизол, гормон стресу.

До того, що у самотніх людей часто виникають хвороби серця і підвищений тиск. Лікарі в цьому випадку часто просто не можуть випередити причину виникнення, яка криється у відсутності близьких стосунків.

Проблеми зі сном
Безсоння одна з головних проблем одинаків. Вони часто застосовують величезну кількість антидепресантів і снодійних, що робить ситуацію ще гіршою. Безсоння у самотньої людини навіть може стати сходинкою для виникнення діабету.