Курйози бійки на Вінничині, під час якої постраждали два поліцейських. Головного «героя» інциденту бачили у місті

Лише 9 жовтня у поліції надали розголосу інциденту, що трапився у Хмільнику в ніч з 3-го на 4 жовтня. Офіційна «точка зору» поліції дещо відрізняється від того, що розповідають свідки події. Більш того, 44-річного чоловіка, якого розшукують правоохоронці через побиття свого товариша, бачили у місті. Мабуть тому Хмільник патрулюють поліцейські наряди з сусідніх районів.

 

 

У Хмільнику внаслідок конфлікту в ресторані постраждали двоє поліцейських. На сайті ГУНП у Вінницькій області навіть оприлюднено відео з камер спостереження, де частково видно, як людина міцної статури б’є іншого, поліцейського поза службою. Саме цього «дебошира» нині розшукують.



Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.115ККУ (замах на вбивство) та ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).

За словами очевидців, у ресторані «Лісний» на південній околиці Хмільника відпочивала компанія бізнесменів. До їхнього столику підійшли двоє працівників поліції, які у цей час не несли службу. Після короткотривалої розмови одного з правоохоронців вдарили. Втрутився його колега. Бізнесмени почили бити обох поліцейських і доволі жорстоко.

На місце події визвали наряд поліції. Коли приїхали правоохоронці, їм теж «дісталося» від компанії відпочиваючих. Після цього місцевим бізнесменам ніхто не завадив спокійно покинути заклад. Зранку 4 жовтня про «випадок» у ресторані вже знали у місті. Двоє поліцейських, які постраждали першими, отримали ушкодження. Одного з них госпіталізували у місцеву лікарню, другого, зважаючи на більш важкий стан, доставили у Вінницю.

Через що виник конфлікт, досі не зрозуміло. Містяни згадують, що начальник місцевої поліції Д. Руденко заборонив підлеглим відпочивати у ресторанах навіть у вільний час. Мабуть, були підстави порушити заборону.

Про те, що у місцевому відділі розшукують винуватців інциденту, невдовзі взнав один з тих, хто безпосередньо приймав участь у побитті поліцейських. До речі, цей чоловік теж раніше служив у правоохоронних органах, а звільнившись почав приганяти автівки з-за кордону. Так от, хмільничанин К. сам прийшов до поліції 5 жовтня. Його затримали.

У суботу, 6 жовтня, коли чоловікові обирали запобіжний захід, у суді його захищали три вінницьких адвокати. Засідання тривало майже до 23 години. Можливо, завдяки захисту суддя призначив хмільничанину «домашній арешт». Також на контакт зі слідством пішли ще двоє підприємців з цієї компанії. До речі, один з них займається бізнесом у Хмільницькому районі, має рекреаційний комплекс, хоча мешкає у Києві.

Отже зазначимо, що у ресторані відпочивали четверо. Троє нібито причетні до побиття. Двоє з них звернулися до поліції, а третій проігнорував, через що правоохоронці його шукають. У розшуку перебуває відомий у районі колишній десантник, а нині бізнесмен з села Уланів, якого знають як «Петерсона». Саме він відмітився жорстокою поведінкою по відношенню до постраждалих. Хмільничани розказують, що у суботу бачили його у місті, тому не виключають, що він не залишав району. Про чоловіка кремезної статури відомо, що він любить “бавитися” зброєю та фізично міцний, через що сумніваються у спроможності поліції його затримати. Втім, до самого Хмільника підтягнуті додаткові сили правоохоронців.

Джерело.