Вчені розповіли, чому сучасні жінки повніють частіше, ніж їхні бабусі

Вчені розповіли, чому сучасні жінки набирають зайву вагу частіше, ніж їхні бабусі. Сучасні жінки частіше повніють, ніж їх мами і бабусі – а річ у тому, що вони значно менше витрачають зусиль на ведення домашніх справ. В усякому разі, так вважають вчені з Університету Південної Кароліни.

 

Ще в 1965 році домашні справи, такі як прибирання, приготування їжі, миття посуду, віднімали від вільного часу домогосподарок по 27 годин щотижня. В наші дні усі ці процедури займають 13,3 години в тиждень. Через це щодня домогосподарки спалюють на 360 калорій менше, ніж їх бабусі або ж мами. А причина стрімкого набору зайвих кілограмів криється не в неправильній дієті, як намагаються в цьому переконати деякі фахівці, а в невисокому рівні домашньої активності.

Є дві причини тому, що жінки стали менше займатися домашніми справами.



Перша причина полягає в катастрофічній нестачі часу, оскільки більшість жінок працюють, більше втомлюються, і віддають перевагу відпочинку над стоянням біля плити. Друга причина – це розвиток сучасних технологій, завдяки яким праця домогосподарки на сьогодні вимагає значно менше зусиль. Це і посудомийки, мікрохвильові печі, пральні машини, пилососи, а також багато що інше.

Джерело.