Чому проїзд у Львові має коштувати 6 грн 50 коп?

У Львові ситуація з тарифами на проїзд, за словами Голови Асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, уже критична. Він запевняє, що до 75% заробітку водії залишають на заправках свого маршруту. Відповідно до розрахунків, які проводили ще у грудні 2017 року, середня оптимальна ціна за проїзд мала становити 6 грн 50 коп. Затверджуючи тариф у розмірі 5 грн, за словами Велійки, місцева влада знала, що цей тариф є меншим від економічно обґрунтованого.

 

 

«Тоді вартість пального становила 22 гривні за літр, сьогодні вона коливається від 30 до 33,5 грн. Нові дані показують, що розрахунковий тариф сьогодні подолав межу 9 грн». – Пояснив Велійка.

Наразі перевізники рекомендують міській раді встановити тариф 6 грн 50 коп, але уже запускати процедуру перегляду, щоб встановити тариф “за економічно-обґрунтованими розрахунками”. За словами Велійки, процедура перегляду тарифів триває близько 2 місяців.

Додамо, що після чергового стрибка цін на паливо, вартість якого орієнтовно зросла на 5 %, найближчим часом варто очікувати підвищення оплати за проїзд і на приміських та міжміських маршрутах.

Джерело.