Як прокидатися із задоволенням: прості поради

Якщо вранці ви постійно переводите будильник, щоб поспати зайві п’ять хвилин, то пора почати з цим боротися. Вставати зранку на роботу, а особливо, коли за вікном дощ та вітер – справжнє страждання. Це стрес і для організму, тому він наполегливо вам показує, що хоче відпочити.

 

Однак, якщо дотримуватись простих правил, то організму буде легше переносити цей стрес, а ви почуватиметесь краще. Перші кілька хвилин після пробудження дуже важливі, зробіть їх максимально комфортними для себе.

Відразу після того як ви відкрили очі, подумайте про близьких людей і ті місця, в яких ви були неймовірно щасливі. Приємні спогади покращать настрій.

Потягніться – це пробудить ваш організм. Зробіть кілька глибоких вдихів і видихів щоби наситити кров киснем.



Опісля – помасажуйте потилицю, скроні, брови і мочки вух. Це забезпечить приплив крові до голови. Потріть долоні одну об іншу. Це поліпшить кровообіг.

Чудово розбудить не лише вас, але і всі процеси в організмі, контраcтний душ. Не потрібно одразу ж обливатись крижаною водою – так можна застудитись через різкі перепади температур. Краще починати із ледь теплої води, поступово знижуючи температуру.

Смузі із пророщених зерен пшениці, яблук, шпинату, зелені, моркви та апельсина підживить вас на цілий день та ще й зарядить гігантською порцією вітамінів.

Не варто виснажувати організм тренуваннями. Достаньо лише 10-15 хвилин щоденних вправ. Краще побільше ходити пішки та відмовитись від громадського транспорту. Якщо це, звісно, можливо.

Перед сном варто прогулятись на свіжому повітрі. Така звичка допоможе засинати легше та спати міцніше. І як результат зранку ви почуватимете себе набагато краще.

Рано засинати та рано прокидатись – дуже корисно для організму. Особливо, якщо ви кожного дня робите це в один і той самий час. Старайтесь лягати спати не пізніше 22 години. Адже з 22 до півночі – це період глибоко сну, коли організм повністю відновлюється.

 

Джерело.