Тернополянкам пропонують пройти безкоштовно обстежити груди

З нагоди Всеукраїнського дня боротьби з захворюванням на рак молочної залози, який відзначають 20-го жовтня, у Тернополі проводитимуть безкоштовні обстеження у мамолога. Лікарі прийматимуть у Тернопільському обласному онкодиспансері.

Рак молочної залози – найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок, – кажуть лікарі. Щороку в Україні виявляють близько 16-ти тисяч випадків захворювання, близько 8-ми тисяч жінок гинуть від цієї недуги.

«Будь-які гормональні порушення в жіночому організмі позначаються насамперед на здоров’ї молочних залоз. Особливо шкідливі для грудей стреси, жирна та калорійна їжа, травми.
На жаль, в Україні спостерігається надто низький рівень ранньої діагности раку грудей. Про це свідчать сумні дані статистики. Щороку на рак грудей хворіє 16 тисяч українок.



Кожні 30 хвилин лікарі виявляють новий випадок раку молочної залози. Кожну годину від цієї хвороби помирає одна жінка. Щорічно онкологія грудей забирає життя майже 7,5 тисяч українських жінок», – повідомляє заступник головного лікаря з хірургічної роботи обласного онкологічного диспансеру Микола Прокопчук.

Лікарі наголошують: вірогідність захворіти на рак молочної залози протягом життя у будь-якої жінки складає приблизно 12%. Відтак жінкам Тернопільщини наголошують: варто зайнятися профілактикою.

Консультативний прийом лікарів-мамологів відбуватиметься в жіночій консультації № 1 (вул. Замкова, 10) та жіночій консультації № 2 (вул. Р. Купчинського, 14) 19.10.2018р. з 10.00 до 12.00 год. Консультації лікарів-мамологів у Тернопільському обласному онкологічному диспансері – з 09.00 до 16.00.

Джерело.