В Івано-Франківську відкрили кав’ярню, в якій немає цін

В Івано-Франківську з’явилася християнська кав’ярня «Небо», повідомляє Вежа.

 

 

Офіціанти вітають клієнтів словами «Слава Ісусу Христу». Стіни прикрашено зображенням Ісуса Христа та словами «Бог живий», лунає християнська музика.

Заклад функціонує за принципом «вільних цін» – відвідувачі самі вирішують, скільки платити. Власники – Олеся і Тарас Халак – кажуть, що за два тижні роботи кав’ярні було лише два випадки, коли люди йшли, не заплативши.

Українська служба BBC підрахувала, що виручка за три години роботи кафе «Небо» склала 657 грн, в той час в інших кафе виручка складає понад 1200 грн. Християнська кав’ярня поки працює у тестовому режимі, адже власники поки не знають, чи концепція «вільних цін» виправдає себе у довгостроковій перспективі.

«Ми відвідали Школу Християнського Життя – мали змогу побути наодинці з собою, вірою та Богом, звернутися до Всевишнього з хвилюючими нас запитаннями і одним з таких було – чим нам займатися надалі?» – розповідають вони про те, як виникла ідея.

Власники закладу стверджують, що кафе розташоване навпроти церкви випадково, але зазначають, що багато клієнтів заходять на каву, повертаючись зі служби. Кажуть, що з виручки віддають десятину на потреби нужденних.

 

Джерело.