Собор Оптинських старців 24 жовтня: після молитов отримують зцілення і позбавляються від труднощів

24 жовтня церква відзначає день пам’яті Оптинський старців, які залишили величезний слід в історії православ’я. Вони займалися духовним просвітництвом і допомагали людям стати на шлях істинний.

 

 

День пам’яті преподобних Оптинський старців – велика церковна подія. Пустинь, в якій жили монахи, була місцем, куди міг прийти кожен, щоб отримати настанови від святих отців, розібратися з труднощами і встати на шлях виправлення. З дев’ятнадцятого по початок двадцятого століття Оптинські старці допомогли тисячам прихожан, створили місце, в якому кожен знаходив просвітлення і очищав дyшу, слідуючи Божим заповідям.

Духовний союз старців бере початок зі святителя Філарета, який служив митрополитом в Києві. Він вибудував скит в Оптиної пустелі і запросив святих отців, щоб проповідувати віру в Господа і допомагати заблукалим душам знаходити життєвий шлях згідно з релігійними канонами. У святому місці кожен знаходив спокій, молився Господу і замолювати гріхи, отримував мудрі поради, зцілення і благодать.

24 жовтня 2018 року відбудеться урочисте богослужіння, на якому згадають Оптинських старців.



У цей день паломники відвідують Оптину пустелю, моляться святим отцям і просять у них поради і благословення. Поклоняються також мoщам преподобних отців, і багато хто після молитов отримують зцілення, знаходять відповіді на нагальні питання і позбавляються від багатьох труднощів.

Джерело.