Українці влаштували бійку в гей-клубі Амстердаму: серед затриманих є тернополянин

Українські геї влаштували бійку в гей-клубі Амстердаму. Патруль, який миттєво прибув на місце виклику без зволікань забрав хуліганів до відділку. Одним із затриманих виявився тернополянином.

Про інцидент пише Znaj.ua з посиланням на видання Нyser.

Охорона клубу швидко відреагувала, але оскільки в Нідерландах, така поведінка є неприпустимою в місцях відпочинку для чоловіків з нетрадиційною орієнтацією, далі був здійснений виклик поліції.

Оскільки ситуація є абсолютно неординарною для Амстердаму, даний інцидент швидко набув публічного розголосу і навіть опинився на перших шпальтах газет та інтернет видань Голландії, зокрема поважних “NLTimes” та “The Blade”

Прочитавши статті в місцевих газетах англійською в деталях, яким же здивуванням було дізнатись, що учасниками того резонансного конфлікту виявились – українці.

Пара юнаків нетрадиційної орієнтації, один з яких родом із Тернополя, влітку цього року, побувала в одному із гей-клубів Амстердаму під назвою “The Queen’s Head”.

Власник гей-клубу Пітер Ван дер Хофф (Pieter van der Hauf) так прокоментував ситуацію.

“Пітер, скажіть, Ви знали що ці двоє дебоширів – Юрій і його бойфренд з України?”

“Як так зрозумів, вони приїхали здалеку. Вони прийшли в клуб і намагались побити невинних людей. Ці латиші їм нічого такого не зробили.



І я втрутився, щоб контролювати ситуацію”.

“А у вашому гей-клубі часто трапляються бійки?”

“У нас є клієнти з Австраліїї, Англії, Німечиини, а якщо ти приїхав зі східної Європи чи України і не знаєш як себе поводити в клубі, то в нас є гостьова книга правил!”

“Які ви плануєте заходи безпеки,щоб ситуація не повторилась?”

“Тепер ми будемо робити на вході жорсткіший фейс-контроль. Ми маємо знати, хто хороший клієнт, а хто поганий. На всіх поганих – в нас тепер буде “чорний профайл””.

“Як реагували на бійку інші відвідувачі клубу?”

“Всі люди були налякані “ними”, я не знаю як так можна себе взагалі вести. Люди в залі кричали: Боже мій! Ви відправили їх у поліцейський департамент. А я відповів своїм клієнтам – не бійтесь, у нас місце безпечне. Тепер із вами нічого не трапиться”.

Із жахом згадує поведінку українців того вечора, власник закладу Пітер Ван дер Хофф.

У департаменті муніципальної поліції Амстердаму повідомили, що встановлені особи-правопорушники, громадяни України сплатили штраф і жодних претензій у поліції й представників муніципалітету на даний час до них немає.

Згідно із копіями документів, які вдалось отримати від поліцейського відділку голландським журналістам, хуліганами у гей-клубі виявились громадяни України, тернополянин Юрій та його бойфренд.

Вдалося зв’язатися і з постраждалими у тому інциденті громадянами Латвії.

“Ми просто сиділи в клубі, пили та розважалися. Навпроти нас за столиком сиділа гей-пара українців. Я лише хотів пригостити його хлопця коктейлем. Тут у гей-клубах це нормально. Я ж не знав, що в українських геїв так не прийнято…

Він підійшов і почав кричати: “Тобі ж*па! Тизнаєш, хто я? Я – Юра Тернопільський! Я тебе знайду!”” – Розповідає постраждалий відвідувач гей-клубу Яніс Агенавіскас.

“Не дивлячись на той прикрий випадок, зазвичай ці хлопці є милими, вихованими, хорошими клієнтами. Приїжджають до нас декілька разів на рік. Завжди компанійські, навіть зрідка приймають участь в закритих клубних вечірках. Знаємо їх декілька років, приїжджають не часто, але бувають і гарно в нас відпочивають. Завжди привітні, залишають гарні чайові, правда помітно скритні. Це типово для всіх клієнтів клубу, родом із колишнього СРСР, хоча у нас всі вільні у власних задоволеннях”, – охарактеризував відвідувачів з України бармен гей-клубу.