Кому з тернополян доведеться розкошелитися

У 2017-му році жителям Тернопільщини доведеться заплатити податок на нерухомість, якщо площа квартири перевищує 60 квадратних метрів, площа житлового будинку – 120 квадратних метрів. Ставка податку у наступному році частково зросте.

1477836308-groshi-portmone-jpg

Ставка податку на нерухомість залежить від розміру мінімальної заробітної плати. Як результат – при її зростанні збільшується розмір податку. Наступного року жителям краю нараховуватимуть податок на нерухомість за цей рік.

«Органи державної фіскальної служби нараховували податок на нерухомість за умовами, які діяли ще від 2015-го року. Що стосується міста Тернополя, то рішенням Тернопільської міської ради ставка податку встановлена у розмірі один відсоток від розміру мінімальної заробітної плати за один квадратний метр бази оподаткування, ця сума складає 12 грн. 18 коп.



за один квадратний метра. Щодо 2016-го року, то рішенням Тернопільської міської ради також встановлена ставка у розмірі 1 відсоток від мінімальної заробітної плати, в даному випадку ми маємо суму у розмірі 13 грн. 78 коп. за кожен квадратний метр. Щодо 2017-го року, то ставка податку залежатиме від рівня мінімальної заробітної плати», – пояснює начальник управління податків і зборів з фізичних осіб головного управління державної фіскальної служби України в області Володимир Брудко.

У Тернополі за рішенням міської ради від податків на окремі об’єкти нерухомості звільнили учасників антитерористичної операції, членів їхніх сімей і членів сімей загиблих під час бойових дій. Також зберігаються пільги у будинках-інтернатах, центрах соціальної адаптації.