Трасу під Тернополем перекрили робітники місцевого автодору

Трасу Тернопіль-Хмельницький перекрили співробітники місцевого автодору, які вимагали виплатити їм зарплату. Протестуючі стверджують, що не отримували грошей вже п’ять місяців і не можуть більше терпіти, а тому влаштували акцію на в’їзді в місто.

 

 

“Нам не виплачують уже п’ять місяців заробітну плату. Триденна робочий тиждень, і отримали 23 жовтня маленьку частину за червень”, – заявила одна з учасниць.

Представники районного підприємства кажуть, що гроші їм не перерахували з області – Тернопільський автодор заборгував співробітникам понад 10 мільйонів гривень.

“Укравтодор не дає нам грошей, обласної не дає нам грошей. Це все районнікі. Чи не платять грошей нам”, – підкреслив Іван Олійник, співробітник Тернопільського райавтодору.

Дорогу перекривали на дві години і за цей час виникла пробка в кілька кілометрів. Пропускати вирішили тільки машини екстрених служб.

При цьому ніхто з керівництва до протестуючих так і не приїхав, а тому вимагати зароблене учасники вирушили до офісу Служби автодоріг Тернопільської області.

“На сьогоднішній день ми виконали роботи для основного замовника – Служби автомобільних доріг в Тернопільській області – на суму близько 23 мільйонів гривень.



Вони не приймають нам це до оплати, мотивуючи тим, що у них відсутнє бюджетне фінансування. Ми звернулися до суду, щоб стягнути гроші “, – розповіла Наталія Дем’янчук, начальник юридичного відділу ДП” Тернопільський облавтодор “.

Ще кілька позовів до Служби автодоріг Тернопільської області зараз знаходяться в судах.

“При надходженні цих коштів на казначейський рахунок з державного бюджету ці гроші будуть проплачені ДП” Тернопільський облавтодор “. Це орієнтовно середина листопада”, – визнав Юрій Ходаковський, головний інженер Служби автомобільних доріг Тернопільської області.

Втім, жоден з керівників не дав гарантій, що заборгованість почнуть віддавати вже наступного місяця, а тому працівники кажуть, що, якщо грошей не віддадуть, будуть перекривати трасу безстроково.

Джерело.