13-річний мешканець Тернопільщини встановив унікальний рекорд (ФОТО)

Віталій Дадерко – 13-річний діючий рекордсмен та чемпіон України з важкої атлетики. Нещодавно хлопець встановив рекорд Тернопільщини із найбільшої кількості віджимань від підлоги з опорою на цвяхи.

Як повідомляє “20 хвилин”, хлопець, який живе у Хоросткові, тримаючись руками за 10-ти сантиметрові цвяхи, віджався 80 разів. Він навчається у восьмому класі Хоростківської школи №2. Каже, що навчанню багато часу не приділяє, вчить лише те, що йому до вподоби. Віталію подобаються деякі точні науки та фізкультура.

“Я планую в житті розвиватись, як спортсмен, здобувати визнання на всесвітньому рівні, тому приділяю весь вільний час саме спорту”, – розповідає хлопець.

Віталій є вихованцем Хоростківської ДЮСШ ім. Миколи Підодвірного.



Там він вже п’ять років займається важкою атлетикою. Хлопець записався на важку атлетику, бо саме цей вид спорту найбільше розвинений у Хоросткові, є професійний тренер.

“Важка атлетика – це дуже трудолюбивий спорт, потрібно багато тренуватись та старатися, щоб результати були гідними”, – розповідає школяр. – “Я тренуюсь чотири рази в тиждень у залі по декілька годин, але домашні тренування щоденні”.

Школяр не знає куди буде вступати після завершення школи, але його діяльність точно буде пов’язана зі спортом.

“Я мрію жити без турбот, заробляти багато грошей на бажаній роботі, яка буде приносити лише втіху”, – розповідає Віталій. – “Коли виросту, то мрію фінансово допомагати своїй сім’ї”.

Хлопець цьогоріч здобув звання дворазового чемпіона України з важкої атлетики. Минулоріч Віталій здобув перемогу у ваговій категорії 34 кг. Зізнається, що конкуренція була гідною.

“Минулого року я не вірив, що здобуду перемогу, їхав на чемпіонат аби лише спробувати свої сили, без особливих надій”, – розповідає спортсмен. – “А цього року їхав виключно за перемогою”.

У 2017 році на чемпіонаті України талановитий хлопець ще й встановив рекорд України – 51 кілограмів у поштовху. Цього року рекорд хлопця ніхто не побив, тому хлопець залишається діючим рекордсменом. Також цьогоріч у місті Славутич, що на Київщині, 12 вересня відбувся Чемпіонат України 2018 з важкої атлетики. Серед юнаків до 13 років Віталій підтвердив своє звання чемпіона. У ривку спортсмен підкорив вагу 113 кілограмів.

“Для мене спорт – це все, я щодня тренуюсь, вдосконалюю свої фізичні навики, і мрію стати майстром спорту з важкої атлетики”, – каже Віталій.

Хлопець встановив рекорд Тернопільщини 8 жовтня із найбільшої кількості віджимань від підлоги з опорою на цвяхи. Хлопець, тримаючись руками за 10-ти сантиметрові цвяхи, віджався 80 разів.

Каже, що він давно мріяв встановити рекорд, щодня тренувався, а коли досягнув бажаного, то не міг натішитись своїй маленькій перемозі.

“Віджиматись на цвяхах важко, звісно, у руки вони дуже тиснуть”, – каже рекордсмен. – “Але з постійними тренуваннями стає все легше віджиматись”.

Спочатку хлопець просто багато разів віджимався від підлоги, а потім вирішив спробувати на цвяхах. Розповідає, що виходило йому не відразу, бо не вдавалось втримати рівновагу. До встановлення рекорду щоденно тренувався близько місяця.