Київська першокласниця у комі через можливий удар струмом у школі

Мама київської школярки Марина Суліман заявляє, що її донька, 6-ти річна Аіша, впала у кому після того, як дівчинку у школі вразило струмом. З квітня 2018 року дитина 7 місяців перебуває у вегетативному стані.

 

 

Про це Марина Суліман розповіла в коментарі Громадському радіо.

«Раніше школа від нас відверталась. Казали, що у дитини просто слабке здоров’я. Але тепер у нас є підтвердження судмедексперта, що дитину дійсно вдарило током», — говорить мама дівчинки.

За ці сім місяців у школи змінилось керівництво. Попередня директорка на контакт з матір’ю дитини не йшла, каже Марина Суліман. А слідчій у справі говорив, що це був нещасний випадок, і зробити поліція нічого не зможе.



Що трапилось із попередньою справою і слідчим матері дитини невідомо.

У понеділок, 29 жовтня, мамі вже семирічної Аіші подзвонив слідчій і повідомив, що з 8 серпня 2018 у поліції відкрили нову справу. Наразі триває досудове розслідування.

У поліції деталей Громадському радіо не розповіли, пославшись на таємницю слідства.

«Перша справа була, але куди поділась — невідомо. Слідчий наново опитує всіх свідків, лікарів, працівників швидкої і дітей, а також ознайомиться з нашою експертизою. І від поліції судмедексперт проведе свою експертизу. Поліція збирає всі документи зараз», — розповіла мама дівчинки.

Новий директор київської школи №69 сказав, що про подію знає лише зі слів колег. Він зазначив, що за колишнього директора проводили експертизу, тоді встановили, що начебто всі технічні вимоги школа дотримала.

«На сьогоднішній день я, як новий керівник, запровадив повторне шкільне розслідування. На початок вересня приходив слідчий і опитував всіх. Поки я не можу сказати, чи був струм, чи ні» — сказав директор школи №69 Віктор Ужицький.

У п’ятницю, 26 жовтня, батьки і діти школи, де трапилась подія, організували благочинний ярмарок для Аіші, і у понеділок, 29 жовтня, директор передав кошти матері дівчинки. На ці гроші , говорить СМарина, вона купила протеїнові суміші для дівчинки.

В Аіші була клінічна смерть, дві швидкі змогли її реанімувати. У стані коми в реанімації першої клінічної київської лікарні дівчинка пробула трохи більше 2 тижнів. А далі мамі Аіші повідомили, що дитина вже вийшла з коми, і зараз перебуває у так званому вегетативному стані.

У грудні дівчинку відвезуть на реабілітацію у Фастів. Зараз семирічна Аіша перебуває вдома, їй потрібно набрати вагу, аби пройти повноцінну реабілітацію.

Подія трапилась у школі 4 квітня 2018 року. Триває розслідування.

Джерело.