“Є загроза життю дітей”: школа на Волині потрапила у гучний скандал

У містечку Маневичі на Волині учні вимушені ходити в школу без даху. Іще влітку там розпочали ремонт покрівлі, але досі не закінчили, йдеться у ТСН.

 

 

Заклад заливають дощі, класами розповзається пліснява. Батьки впевнені: навчатися там небезпечно. Але районні чиновники жодної проблеми не бачать.

Стеля пливе, вода тече стінами. Як заливає маневицьку школу під час дощу –зафільмували батьки учнів.

“Четвертий поверх по литки було затоплено, безліч відер, в кожному кабінеті було три – чотири відра, які мінялися буквально півгодини”, – розповідає мама школярки Вікторія Фищук.

Стікати зі стін продовжує навіть коли надворі сухо. Стінами взявся грибок, шпалери повідпадали.



Вода дісталася й другого поверху. В актовому залі паркет став дибки, бо зі стелі тече. Постраждав і спортзал.

Гроші на ремонт старої школи виділили наприкінці серпня. Минуло два місяці, а покрівлі й досі нема. Стелю лиш встигли залити бетоном, крізь який дощ ллє у класи. Батьки стверджують – усе через зволікання місцевої влади і підрядника. Бо на двох тисячах квадратних метрів даху працювало лише два робітники.

Стіна стоїть волога, пліснява усюди. Навчатися тут для дітей небезпечно, впевнені батьки:

“Є загроза не тільки здоров’ю, але й життю дітей. Як обвалиться перекриття школи, хто буде за це відповідати”, – впевнений голова батьківської ради Андрій Синявський.

“Ті три класні кімнати, я думаю, до тижня часу, ну можливо два, вони будуть абсолютно придатні для навчання, абсолютно я не бачу проблему”, – так відповідає голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Такою відповіддю батьки обурені. Не розуміють, чому з ремонтом даху зволікали до глибокої осені. Аби вирішити, чи можна пускати у такі класи дітей, батьки та вчителі зібрались на екстрену нараду.

Діти на навчання поки ходитимуть. Тим часом батьки замовлять незалежну експертизу. І вже з нею вимагатимуть від чиновників ремонту усього затопленого закладу.

Джерело.