«Це збочення»: в інтернеті розгорається скандал через підручник для шкіл України

В епіцентрі нового скандалу, що розгорівся в мережі став підручник літератури для 11-го класу, який рекомендований Міносвіти, оскільки в нього включили розповідь з описом гомосексуальних зв’язків. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомили користувачі. В тому числі, громадський активіст Оксана Федоренко заявила, що її розсердила ситуацією і надала скріншоти з книги. Причиною для обурення стала розповідь письменниці з Івано-Франківська Тетяни Малярчук під назвою «Цвєтка и ее я».

 

 

 

«Міністерство освіти України, рекомендує! У мене шок, відсутність слів… Гомосексуальні жінки (лесбіянство) з точки зору Міністерства освіти України в тренді. Рекомендую, до читання шкільний підручник «Українська література» (11 клас).



Батьки, запам’ятайте Ваші діти потрібні, на жаль, тільки Вам, не знайдете час сьогодні, завтра буде пізно. Цікавтеся, беріть участь, контролюйте, переглядайте, спілкуйтеся, пояснюйте, читайте, а головне не мовчіть – це Ваші діти, і їхнє майбутнє », – написала жінка.

Разом з тим, в коментарях до запису користувачі відзначили, що скандальний підручник є профільним, а не академічним. Чимало користувачів назвали Малярчук однією з кращих українських сучасних письменниць, а автору поста пред’явили звинувачення в «дикунських поглядах».

Джерело.