Інфекція поклала на лікарняні ліжка Львівщини 62 дитини

У Львові та області захворюваність на кір не вщухає. За минулі вихідні до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано 62 дитини і 16 дорослих. Стан хворих середнього ступеня важкості.

 

 

“Сподівалися, що за літо населення провакцинується і захворюваність спаде. Та цього не сталося. Тож зниження захворюваності можна чекати тоді, коли ми всі таки провакцинуємося, або коли всі перехворіємо”, — розповіла головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Зростати захворюваність в Україні почала з початком навчального року. Минулого тижня на Львівщині зареєстровано вісім випадків спалаху хвороби.



“Минулого тижня з понеділка по п’ятницю зареєстрували 71 випадок захворювання на кір. Але ця цифра за тиждень буде значно більшою, бо багато хворих додалося за вихідні. Остаточна статистика буде наприкінця дня 5 листопада.

Найчастіше діти і дорослі хворіють у Львові, Пустомитівському, Яворівському, Перемишлянському, Жовківському, Стрийському та Дрогобицькому районах”, — зазначила епідеміолог львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко.

Джерело.